Diósi Rita

Diósi – DEMAVH – Rita, aki vagyok, azaz Diósi – designelmélet ma végzős hallgató – Rita.

– Miért jöttél hozzánk? Hogyan jutottál be az egyetemre?

– Mert én sem voltam mindig művelt, az agyam helyén pukli volt. Ez nem szégyen, de ennél azért többre vágytam. Így esett, hogy először a Pázmány Esztétika szakán, majd az ELTE Pszichológia szakán tanultam, de valahogy sosem éreztem a történetem kereknek. Ekkor azonban megcsillant a fény az alagút végén: MOME Designelmélet MA. Szép kis John Malkovich menet volt, két próbálkozással.

– Milyen ötleteket tudnál adni a most jelentkezőknek?

– Ha szükséges, járd meg Te is a saját menetedet, de emellett mindenképpen legyél Jóska – Ö.F.L.K. – Pista, aki vagy, azaz Jóska – önmagam, felkészült, lelkes, nyitott – Pista.

– Van-e kedvenc kurzusod?

– Minden félévben találok kettő-három kedvencet és épp ez a nagyszerű ezen a szakon. De a legeslegjobban Tillmann József óráit szeretem. Mondanivalóját mindig nagyon inspiráló kulturális kontextusba helyezi, így olvastam el például Thoreau Walden című könyvét, ami ekkora hatással volt rám:
(                                                      ) x 1000

– Van-e kedvenc tárgyad otthon vagy valahol másutt?

– Más vagyok, így FOGadj el, mert hát sejthettem volna, hogy veszélyes a FOGarasi úton este biciklizni.

– Van-e élet a mindennapokon túl (este, éjjel, hajnalban, a városban, nyáron)?

– Azt rebesgetik.

– Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?

– A szakon kötelező a szakmai gyakorlat, amit én a Leo Burnett reklámügynökségnél töltöttem social median. A Samsung Magyarország Facebook oldal tartalmaiknak készítésével foglalkoztam, ami idén a Kreatív Social Media Best Practice versenyének első helyzettje lett, valamint egy global brief kapcsán kikerült Chicagoba az egyik ötletem a shortlistesek közé. Ezek a kis visszajelzések megmelengették a szívem, na.

– Mit szeretnél csinálni az egyetem után? Mivel szeretnél foglalkozni? Hol szeretnél dolgozni?

– A jövőre meg mit mondjak, há’ honnan tudjam, hogy a jövőben fog-e engem valami érdekelni? Há’ nóóórmális? Há’ arra nem tehetek garanciát, hogy majd a jövőben bármi érdekelni fog. Há’ nóóórmális, azt sem tudom miről beszélek. Fegyelmezze magát.