IDE – TÉR – Inspiráló Designelméleti Estek a MOME Elmélet szak szervezésében

Február 14-én harmadik alkalmához ér az Inspiráló Designelméleti Estek népszerű sorozata. Ezúttal a TÉR témakörét járjuk körül, ismét három hölggyel beszélgetve – Gulyás Böbe, Molnár Bea és Varga Noémi lesznek vendégeink péntek este, a Toldi Klubban!

2013 decemberétől havonta várják a kreativitásra és a design elméleti megközelítésére nyitott közönséget az Inspiráló Designelméleti Estek a Toldi Klubban, ahol minden alkalommal három fiatal tervező egy-egy aktuális munkáját mutatjuk be. A rövid prezentációk után az alkotókkal designelmélet szakos hallgatók beszélgetnek, így a tervezői és a teoretikus gondolkodás is teret kap. A dialógust a közönség is alakíthatja: az esemény a prezentációkkal és a designelmélet képzéssel kapcsolatos kérdések, vélemények informális fóruma.

Gulyás Böbe területe a szociális építészet, neve ismerősen csenghet a Reflekt Stúdió, a Bódvalenke Projekt, vagy az Újirány Csoport kapcsán is. Böbe a MOME-n diplomázott építészként, majd elvégezte a designmenedzser szakot is, ezt követte a CEU szociológia képzése.

Varga Noémi alkotásait már sokan láthatták, hiszen építészeti és belsőépítészeti munkái – melyeket Reich Wandával közösen, Numbernow Studio név alatt jegyeznek – Budapest számos helyén feltűnnek. Nanushka Beta Store, a budai Jégbüfé, az Ankert, Hellobaby, a Benedict & Helfer iroda mind a lányok tehetségét dícsérik. Azt azoban kevesebben tudják, hogy Noémi a mobilalkalmazások világában is meg-megvillantja kreativitását. Február 14-én diplomaprojektjéről, az uszadék fafeldolgozó úszó telepének tervéről és a budai Jégbüféről kérdezzük majd!

3

Mikor a februári alkalom meghívottaival kapcsolatban ötleteltünk és Ferkai tanár úr bedobda Molnár Bea munkáját, a Katona József Színház belsőépítészetét, egyhangúlag és lelkesen mondtunk, hogy mindeképp! Nagyon örülünk, hogy Bea is elfogadta a meghívásunkat, így első kézből tudhatunk meg minden érdekes információt a színház téri megújulásával kapcsolatban.

2

Az Inspiráló Designelméleti Estek harmadik alkalmával körbejártuk az elmélet szak szentháromságát, a KÉP-TÁRGY-TÉR témákat, de ez korántsem jelenti azt, hogy szeretett programsorozatunk a végéhez ér – sőt! Tavasztól a korábbi hagyományt követve havonta egyszer változatos témákkal jelentkezünk továbbra is – a péntek esti beszélgetések egy-egy alkotóterülettel, fogalommal, designelméleti kutatással várják az érdeklődőket. Kövessétek Facebook oldalunkat, és értesüljetek elsőként híreinkről, programjainkról!