Mártonffy Melinda

Mártonffy Melinda vagyok, a Designelmélet MA és az ELTE Művészettörténet MA végzős hallgatója.

– Miért jöttél hozzánk? Hogyan jutottál be az egyetemre?

– Az alapszakot az Eltén művészettörténet szakirányon végeztem el, és célirányosan ugyanitt folytattam a mesterszakot. Egy év után azonban úgy éreztem váltásra van szükségem, új impulzusok és benyomások kellenek, érdekelt, hogy egy másik közegben hogyan tudok érvényesülni. A felvételiről a mai napig nagyon kellemes emlékeim vannak, már akkor tudtam, hogy nagyon jó döntés volt a jelentkezés. A tanárok őszinte érdeklődése és kedvessége megkapó volt, azzal az érzéssel távoztam, hogy én ide szeretnék járni.

– Milyen ötleteket tudnál adni a most jelentkezőknek?

– Nagyjából legyél tisztában azzal, hogy a szakhoz kapcsolódóan milyen területek érdekelnek igazán.

– Van-e kedvenc kurzusod?

– Ha választani kell, akkor a „Speciális kutatás”-ra keresztelt fő tárgyunkat mondanám. Számomra rendkívül inspiráló volt, hogy a saját érdeklődési körünknek megfelelően, mi magunk választhattunk témát, ami termékenyítően hatott a munkára és a szakmai fejlődésünkre.

– Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?

– Ferkai Tanár Úr már első félév után felkért egy komoly kutatómunkára, amin keresztül részese lehetek egy könyv megszületésének, és egy olyan csapatnak, akiktől rengeteget tanulhatok.

– Milyen az élet az egyetemen a mindennapokban?

– A MOME nagy előnye a többi egyetem „gyárral” szemben, hogy jóval kevesebb hallgató jár ide, ezért sokkal családiasabb közegben telnek a mindennapok a diákság életében. Számomra hatalmas élményt jelent/jelentett a tanároktól kapott kitüntetett figyelem, a szakon belüli összetartás és összetartozás érzése.

– Van-e élet a mindennapokon túl (este, éjjel, hajnalban, a városban, nyáron)?

– Mindenképpen.

– Mit szeretnél csinálni az egyetem után? Mivel szeretnél foglalkozni? Hol szeretnél dolgozni?

– A lehetőségek kifogyhatatlanok, az itt töltött két év meghozta a vállalkozó kedvem, és tervekből van bőven.