Rakovszky Zsófi

Rakovszky Zsófi

– Miért jöttél hozzánk?

– Egy elméleti szakembernek nem árt, ha közvetlen közelségből ismeri vizsgálatának tárgyát és annak közegét. Gondoltam én. (Meg persze azt is, hogy vagány lenne az ország legmenőbb egyetemére járni…) Most is így gondolom, de már nem tekintem munkánkat a tervezők munkájától ennyire élesen elkülönülő területnek. Inkább az együttműködésben, interdiszciplinaritásban, határok és korlátok felbontásában illetve a közös munkában hiszek.

– Hogyan jutottál be az egyetemre?

– Nem vagyok törtető típus, de ezt tényleg nagyon akartam. Biztosan ez az oka, hogy bejutottam.

– Milyen ötleteket tudnál adni a most jelentkezőknek?

– Legyenek őszinték, nyitottak, felkészültek, vidámak, kedvesek és érdeklődők, illetve  ne kávét, hanem teát igyanak a felvételi előtt.

– Melyik munkádra vagy a legbüszkébb? (Melyik dolgozatodra és melyik tekhné kurzuson végzett munkára?)

– Csupán fél éve járok a MOME-ra, nem tekinthetek vissza hosszú szakmai múltra, de az előző félévben csatlakoztam egy projekthez, melynek részét képezi egy filmes dokumentáció készítése is. A Halluci-Nation cég nevében, az én irányításommal írtuk meg a pályázatot, melyet végül pozitívan bíráltak el. Repdestem kb mikor kiderült az eredmény.

– Van-e kedvenc kurzusod?

– Nincsen kedvenc ételem, italom, zeném, stb… miért is lenne kedvenc kurzusom? Mindegyikben más a jó, nehéz lenne egyetlenegyet kiemelni.

– Van-e élet a mindennapokon túl (este, éjjel, hajnalban, a városban, nyáron)?

– Ha valami, akkor az biztosan van, még akkor is, ha minden nap egy mindennap. De én persze nem tudom, hogy melyik nap mindennap, mert minden nap kicsit más.